Η General Motors Corp. επιβεβαίωσε ότι η Chevrolet Camaro, ένα αυτοκίνητο – θρύλος, θα παράγεται και θα πωλείται σύντομα στη Βόρεια Αμερική. Ο μηχανολογικός σχεδιασμός και το design της Chevy, γίνονται στο εργοστάσιο της εταιρείας που βρίσκεται στην συνοικία Fishermans Bend της Μελβούρνης, όπου παράγονται και πολλά εξαρτήματα του αυτοκινήτου.

Ο Tony Solfo, παγκόσμιος διευθυντής σχεδιασμού της General Motors, επεσήμανε ότι η Chevrolet Camaro είναι ένα λαμπρό παράδειγμα της ικανότητας της εταιρείας να συντονίζει την παραγωγή της σε διεθνές επίπεδο. Πρόσθεσε δε ότι «η παρουσίαση της Chevrolet Camaro στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Αδελαΐδας ήταν μια μεγάλη ευκαιρία να δείξουμε στο κοινό της Αυστραλίας ένα θρυλικό μοντέλο αυτοκινήτου που τώρα σχεδιάζεται στην Αυστραλία».

«Ο μηχανολογικός σχεδιασμός και το design γίνονται εδώ δίπλα, αυτήν τη στιγμή, στο Fishermans Bend» πρόσθεσε ο Stolfo. «Είμαστε ενθουσιασμένοι που εξελίσσουμε την εμφάνιση και τα χαρακτηριστικά του ιστορικού αυτοκινήτου, χωρίς να θυσιάσουμε κανένα από τα οδηγικά χαρακτηριστικά του που το καθιστούν μοναδικό».

Η παραγωγή της νέας Camaro θα αρχίσει αργότερα μέσα στον χρόνο και τα πρώτα αυτοκίνητα θα πωλούνται στις αντιπροσωπείες της General Motors από το δεύτερο τρίμηνο της επόμενης χρονιάς.

Ο Ed Welburn, παγκόσμιος αντιπρόεδρος design της General Motors τόνισε, από την πλευρά του, ότι: «Η νέα Camaro θα είναι μια εντελώς μοντέρνα ερμηνεία του μοντέλου του 1969, που πολλοί θεωρούν ότι είχε το ποιοτικότερο design της πρώτης εποχής παραγωγής του».

Η νέα Chevrolet CamChevrolet Camaroaro θα διαθέτει ανεξάρτητη πίσω ανάρτηση, ενεργητική διαχείριση καυσίμου, που κλείνει τέσσερις από τους κυλίνδρους σε συνθήκες χαμηλών απαιτήσεων ενέργειας, επανασχεδιασμένη μάσκα, φρένα υψηλής απόδοσης, πεντάκτινες ζάντες αλουμινίου πρωτότυπου σχεδιασμού και αεριζόμενα δισκόφρενα δεκατεσσάρων ιντσών. Θα διατίθεται με χειροκίνητο και αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων και με δύο κινητήρες, έναν V6 και έναν V8.

Ο Ed Pepper, γενικός διευθυντής της General Motors, δήλωσε σχετικά: «Πρόθεσή μας είναι να καταστήσουμε την εντελώς νέα Chevrolet Camaro ελκυστική σε νεότερους αγοραστές διατηρώντας παράλληλα τα μοναδικά χαρακτηριστικά που την κάνουν άμεσα αναγνωρίσιμη».