Με δεδομένη την περιοριστική πολιτική λιτότητας, όλο και περισσότεροι υποψήφιοι αγοραστές αυτοκινήτου, καινούριου ή μεταχειρισμένου, κάνουν ενδελεχή έρευνα πριν αποφασίσουν ποιο μοντέλο, από τα πολλά που προτείνει η παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία, καλύπτει τις ανάγκες τους και μπορεί να καλυφθεί από τον προϋπολογισμό που διαθέτουν.

Στόχος αυτής της συλλογής άρθρων είναι να εξερευνήσουμε τον κόσμο του αυτοκινήτου, αρχίζοντας από το Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου, ένα από τα ελάχιστα ανάλογα μουσεία στον κόσμο, που βρίσκεται στο κέντρο μιας μεγάλης πόλης, και να δώσουμε χρήσιμες οδηγίες σε κάθε υποψήφιο αγοραστή, αλλά και σε κάθε φίλο της αυτοκίνησης.

Το Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου ιδρύθηκε από τον Θεόδωρο Ν. Χαραγκιώνη, παλαιό οδηγό αγώνων αυτοκινήτου, ο οποίος έχει πάθος με την αυτοκίνηση και είναι κάτοχος μιας πλουσιότατης συλλογής που αριθμεί πάνω από εκατόν είκοσι αυτοκίνητα.

Στο Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου διοργανώνεται κάθε δυο χρόνια η Διεθνής Έκθεση Αυτοκινήτου της Αθήνας, όπου όσοι είναι παθιασμένοι με τους τέσσερις τροχούς, βλέπουν τα νέα μοντέλα που προτείνουν οι διεθνείς αυτοκινητοβιομηχανίες και έρχονται σε επαφή με τους τοπικούς αντιπροσώπους.

Η Διεθνής Έκθεση Αυτοκινήτου της Αθήνας είναι η μεγαλύτερη ανάλογη έκθεση στον βαλκανικό χώρο και εντάσσεται στο καλεντάρι των μεγάλων εκθέσεων αυτοκινήτων που διοργανώνονται σε όλες τις ηπείρους. Οι κατασκευαστές αυτοκινήτου δίνουν ιδιαίτερο βάρος στις παρουσιάσεις που κάνουν σε τέτοιου είδους εκθέσεις, καθώς κρίνουν ότι αποτελούν ένα πολύτιμο εργαλείο για να προωθήσουν τα νέα τους αυτοκίνητα και να εκτιμήσουν την υποδοχή του αγοραστικού κοινού.

Ακόμη, σε αυτή τη συλλογή άρθρων, θα διαβάσετε τα πιο πρόσφατα νέα της αυτοκινητοβιομηχανίας και τις τάσεις που θα κυριαρχήσουν τα επόμενα χρόνια. Από τα αυτοκίνητα πολυτελείας που κάνουν τους φίλους της αυτοκίνησης να ονειρεύονται, ως τα πρωτότυπα αυτοκίνητα που δεν έχουν βγει ακόμη στην παραγωγή και που μοιάζουν να έρχονται κατευθείαν από το μέλλον.

Δείτε ακόμη χρήσιμες συμβουλές για τη συντήρηση του οχήματός σας, για τον σωστό έλεγχο των λιπαντικών του κινητήρα, αλλά και για την επιλογή ενός σωστού ασφαλιστή, με τον οποίο θα συνάψετε ενδεχομένως κάποιο ασφαλιστήριο συμβόλαιο.