Ανάμεσα στα δεκάδες αυτοκίνητα που εκτέθηκαν στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Αθήνας, ορισμένα ξεχώρισαν για την καινοτομία τους, τις επιδόσεις τους ή τις πρωτότυπες λύσεις που προτείνουν και προκάλεσαν το έντονο ενδιαφέρον των επισκεπτών. Χωρίς να μειώσουμε την αξία των υπολοίπων αυτοκινήτων που παρουσιάστηκαν στην Έκθεση, θεωρούμε πως αυτά που ξεχώρισαν ως καλύτερα αυτοκίνητα είναι αυτά που ακολουθούν.

Acura MDX

Το πιο δημοφιλές μοντέλο της Acura ήταν και παραμένει το υβριδικό MDX, ένα SUV μεσαίου μεγέθους. Το πιο σημαντικό στοιχείο στον σχεδιασμό του είναι η ύπαρξη δύο επιπλέον ηλεκτρικών κινητήρων, που κινούν τους δύο άξονες. Στη νέα έκδοση του MDX οι ηλεκτρικοί κινητήρες έχουν τοποθετηθεί πίσω, ενώ ο βενζινοκίνητος V6 κινητήρας είναι στο εμπρός μέρος του αυτοκινήτου. Μια καινοτομία που συζητήθηκε πολύ είναι το σύστημα με ανεξάρτητες οθόνες που επιτρέπει στους επιβάτες να ανταγωνίζονται σε διάφορα ηλεκτρονικά παιχνίδια.

Kia Cadenza

Το CKIA CADENZAadenza, σεντάν δεύτερης γενεάς της Kia, έχει υποστεί πολλές βελτιώσεις στη νέα του έκδοση. Το αυτοκίνητο απέκτησε ένα νέο, πιο σύγχρονο design και πολλές βελτιώσεις στις αναρτήσεις και τον κ
ινητήρα. Επιπλέον, προστέθηκαν πολλές τεχνολογικές λύσεις ημι-αυτόνομης λειτουργίας, όπως η υποβοήθηση στην οδήγηση εντός λωρίδων, η χρήση ραντάρ για τον έλεγχο ταχύτητας, ακόμη και σε συνθήκες οδήγησης στην πόλη, και το αυτόνομο φρενάρισμα έκτακτης ανάγκης.

Audi R8 Spyder V10

Η Audi επανασχεδίασε το supercar R8 και το εφοδίασε με μια πτυσσόμενη οροφή που μπορεί να ανοίξει σε είκοσι δευτερόλεπτα, ενώ το αυτοκίνητο κινείται με ταχύτητα μέχρι 50 χιλιόμετρα ανά ώρα. Το σασί ισχυροποιήθηκε ώστε να μπορεί να ανταπεξέλθει στις διαφορετικές τάσεις που προκαλούνται από την έλλειψη οροφής. Η αεροδυναμική βελτιώθηκε ώστε να μειωθεί ο θόρυβος και οι αναταράξεις του αέρα στον χώρο των επιβατών. Η ανάστροφη ροή αέρα γύρω από τα κεφάλια των επιβατών μειώθηκε μάλιστα κατά 90%. Το εντυπωσιακό αυτό όχημα κινεί ένας κινητήρας πεντακοσίων σαράντα ίππων με ταχύτητα μέχρι τριακόσια είκοσι χιλιόμετρα ανά ώρα.